Rosbief met Pommes Duchesses

Rosbief met Pommes Duchesses

Rosbief met Pommes Duchesses

Ingrediƫnten: rosbief, 1 kilo aardappels, 3 eieren, melk, boter, nootmuskaat, zout, peper,

Wrijf de rosbief in met zout en peper en bak het daarna om en om in hete boter. Als de rosbief bruin is aan alle kanten zet dan het vuur lager en giet er wat water bij. Leg de deksel scheef op de pan en laat de rosbief in 25 minuten verder garen. Dit is natuurlijk afhankelijk hoe je hem wilt, meer rose dan korter, gaarder dan langer.

Voor de pommes duchesses kook je een kilo aardappels gaar. Splits ondertussen 3 eieren. Als ze gaar zijn giet je de aardappels af en stamp je ze fijn met een stamper. Giet er wat melk bij, een stukje boter, 3 eidooiers, nootmuskaat, zout en peper. Doe het in een slagroomspuit met een grote stervormige spuitmond en maak er op een bakplaat bekleed met bakpapier/mat rozetten van. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer een kwartier. Eet Smakelijk!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top