Chocolade Mokka Spiraalkoekjes

Chocolade Mokka Spiraalkoekjes

Chocolade Mokka Spiraalkoekjes

Wat doe je als je onverwacht een middag vrij krijgt zo voor de kerstdagen? Koekjes bakken! Dit keer chocolade mokka spiraalkoekjes.

Ingrediënten: 100 gram pure chocolade, 2 theelepels instant koffie, 125 gram suiker, 115 gram boter, 2 eieren, zout, 2 theelepels vanille aroma, 375 gram bloem, 30 gram cacaopoeder,

Smelt eerst 100 gram pure chocolade au-bain marie en laat het daarna wat afkoelen. Meng 2 theelepels instant koffie met 1 eetlepel heet water en roer het goed zodat de koffie helemaal is opgelost. Laat ook dit afkoelen. Voor het deeg mix je 125 gram suiker met 115 gram boter tot het een zachte massa is. Voeg dan 2 eieren, een snufje zout en 2 theelepels vanille aroma toe. Mix het goed. Voeg dan 375 gram bloem toe en mix het tot je een korrelig deeg krijg. Kneed daarna verder met de hand tot het een mooie deegbal is. Verdeel dit in twee deegballen. Meng door 1 deegbal de gesmolten chocolade en 30 gram cacaopoeder tot het goed verdeeld is. Door de andere kneed je de koffie tot het goed verdeeld is. Pak beide deegballen in in huishoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Daarna rol je beide deegballen uit op een stuk bakpapier. Leg het mokkadeeg op het chocoladedeeg en rol het deeg nu op. Laat het nu weer even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 (hetelucht). Snij de deegrol nu in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier (of zo’n siliconen bakmat). Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen op een taartrek. Smul ze!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top