Chocoladekoekjes zonder Bloem

Chocoladekoekjes zonder Bloem

Chocoladekoekjes zonder Bloem

Het recept lijkt op het recept voor chocolademousse, maar in plaats van een tijd in de koelkast gaat het nu 15 minuten in de oven.

Ingrediënten: 125 gram pure chocolade, 4 eieren, 40 gram suiker, 30 gram boter,

Smelt 125 gram pure chocolade (kookchocolade van Verkade is echt een tip!) au-bain marie met 30 gram boter. Als de chocolade gesmolten is roer je er 1 1/2 eidooier door. Klop 4 eiwitten met 40 gram suiker tot het stijf en schuimig is. Spatel er de gesmolten chocolade door. Schep op een bakplaat bekleed met bakpaper hoopjes van het chocolademengsel met voldoende tussenruimte. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 155 graden (hetelucht) voor ongeveer 15 minuten. Schep de koekjes van de bakplaat en laat ze goed afkoelen. Eet smakelijk!

(817 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 thoughts on “Chocoladekoekjes zonder Bloem

 1. Hallo,

  als eerste wil ik zeggen dat ik dit een geweldige site vind !

  Ik heb een vraagje over dit recept; Hoeveel koekjes kun je er uit krijgen ongeveer ?

  Alvast bedankt ! 🙂

  1. Volgens mij waren het er een stuk of 12 a 15 uit m hoofd. Maar precies weet ik het niet meer. Ik zal in het vervolg, als ik koekjes maak, het aantal erbij zetten!

   Gr. Anja

 2. Hallo,

  ok bedankt 🙂
  Nu ik het aantal ongeveer weet hoef ik niet bang te zijn om ze te groot of te klein te maken.

  groetjes Suzanne

Comments are closed.

Back To Top