Sperziebonen met Ontbijtspek en Ui

Sperziebonen met Ontbijtspek en Ui

Sperziebonen met Ontbijtspek en Ui

Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 eetlepel bloem, 250 ml melk, peterselie,

Kook 300 gram sperziebonen beetgaar. Giet het af en houd het even apart. Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het knapperig is en voeg dan 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak toe. Als de ui zacht is voeg je 1 eetlepel bloem toe en dan voeg je beetje bij beetje ongeveer 250 ml melk toe terwijl je blijft roeren. Als je de gewenste dikte qua saus hebt bereikt dan kan je de sperziebonen erdoor roeren. Warm het geheel nog een minuut of 5 door. Breng het op smaak met peterselie en serveer met bijvoorbeeld in de oven gebakken aardappelwafeltjes. Eet Smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top