Kip Pastei

Kip

Kip Pastei

Kip Pastei

Het lijkt al wel oefenen voor het kerstmenu, maar eigenlijk is dit heel simpel en ook nog snel klaar. Ideaal voor een maandag avond.

Ingrediënten: 1 kipfilet, bloem, tijm, 75 gram ontbijtspek, 175 gram kastanjechampignons, 1 teentje knoflook, 1 blokje paddenstoelenbouillon, 100 ml water, bladerdeeg,

Snij 1 kipfilet in blokjes en doe dat in een diepvrieszak met bloem en wat tijm en schud zodat de kip overal een laagje bloem krijgt. Bak in een hete koekenpan 75 gram plakjes ontbijtspek knapperig, voeg daarbij 175 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg dan de kipfilet toe en bak dit om en om bruin. Verkruimel er 1 blokje paddenstoelenbouillon boven de kip en roer er 100 ml water door. Je krijgt zo een lichtbindende saus. Schep het kipfilet mengsel in twee ovenschaaltje. Maak met bladerdeeg een mooie rand langs de rand van de ovenschaaltjes en dek het af met nog vel bladerdeeg. Druk het goed aan bij de randjes. Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven op 195 graden (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. Serveer met bijvoorbeeld een salade en gebakken aardappeltjes. Eet Smakelijk!

0
(63 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kip Pastei

  1. Bedankt voor het recept, ik was al voor een tijd aan het zoeken voor zoiets dat ik heb al eerder gemaakt, maar nooit in een hetelucht oven, die ik nu heb; vanwege jou recept, durfde ik om mijn eigen pastei te maken, ik heb het gevolg net als je schrijft maar dan moest ik ong. 5 minuten in de grill optie en dan werd de bladerdeeg lekker bruin geworden.

    Gefeliciteerd met je heerlijk blog!
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top