Nasi Goreng met Zoete Kip

Nasi Goreng met Zoete Kip

Nasi Goreng met Zoete Kip

Zoete kip:
Ingrediënten: 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rijstwijn, 1 teentje knoflook, 2 kipfilets, 100 gram shiitake, 100 gram rosbief,

Voor de zoete kip maak je een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rijstwijn en 1 fijngehakt teentje knoflook. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilet. Laat dit een nachtje marineren in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Bak de gemarineerde kipfilet in hete olie tot het een mooie bruine kleur heeft en voeg dan 100 gram grof gesneden shiitake’s toe. Bak dit een minuut of 5. Doe er op het laatst 100 gram plakjes rosbief bij.

Nasi Goreng:
Ingrediënten: 200 gram rijst, 150 gram doperwten, 200 gram blokjes ham, 1 prei, ketjap manis, serehpoeder,

Kook 200 gram rijst een avond van te voren. Laat het goed afkoelen en bewaar dit in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Kook 150 gram doperwten en giet het af. Bak in de hete olie 200 gram hamblokjes met 1 fijngesneden prei voor een minuut of 5. Voeg de gekookte rijst toe en de doperwten. Roer het goed door en breng het op smaak met ketjap manis en wat serehpoeder. Warm het nog even goed door en serveer!

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top