Sperziebonen Lasagne

Sperziebonen Lasagne

Sperziebonen Lasagne

Ingrediënten: 200 gram sperziebonen, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 5 tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, oregano, lasagnebladen, geraspte kaas, paneermeel,

Kook 200 gram sperziebonen beetgaar. Giet het af en hou het apart. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook en tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg dan 250 gram gehakt toe. Bak dit bruin. Voeg daarna 5 in blokjes gesneden tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree en oregano naar smaak. Laat het een minuut of 5 pruttelen. Schep dan een laagje van het tomaat-gehakt mengsel in een ovenschaal, leg er wat sperziebonen over en dan een laagje lasagnebladen. Dan weer tomaat-gehakt mengsel, sperziebonen en lasagnebladen eindig met weer een laagje tomaat-gehakt mengsel, wat sperziebonen en dan geraspte kaas en wat paneermeel. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Eet Smakelijk!

0
(816 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Sperziebonen Lasagne

  1. veel te weinig saus voor normale schaal. Mist peper en zout, ik heb er nog 2 blikken tomatenblokjes bij moeten doen, had er eigenlijk 500 gram gehakt in moeten doen, en nog een extra ui. De boontjes waren er ook te weinig. Heb er nog kaas door heen gedaan. Ik vond het geen geweldig recept. Schaal die ik gebruikt heb was 28 by 24 . Als je dit recept aanhoudt moet je zeer kleine schaal nemen.

    1. Ligt er aan voor hoeveel personen je het hebt gemaakt. Dit was volgens mij voor 2 kleine eters. Zout en peper is trouwens sowieso wat je er zelf bij moet doen. Ieders smaak is anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top