Vlaamse Stoverij

Vlaamse Stoverij

Vlaamse Stoverij

Ingrediënten: 750 gram runderlapjes, 2 uien, 1 flesjes Belgisch bier, 2 eetlepels mosterd, 250 gram bruine kandijsuiker, zout, peper,

Bak in hete bakboter 750 gram in blokjes gesneden runderlapjes tot het bruin is. Voeg dan 2 in ringen gesneden uien toe. Bak dit kort mee. Giet er dan een flesje donker Belgisch bier toe, ik heb bijvoorbeeld Leffe genomen. Roer er 2 eetlepels mosterd toe en 250 gram bruine kandijsuiker. Roer tot de kandijsuiker helemaal is opgelost. Breng het op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en laat het een paar uur stoven op een laag vuur, zeker 2 uur! Lekker met een salade en frieten! Eet smakelijk!

0
(48 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Vlaamse Stoverij

  1. Weten jullie zeker dat dit recept klopt?? Ik vond vantevoren 250 gram kandijsuiker al heel erg veel en inderdaad… het gerecht werd mier- en mierzoet. Na anderhalf uur stoven, heb ik het vocht uit de pan geschept omdat het oneetbaar was en er opnieuw een flesje Leffe aan toegevoegd en vervolgens nog ruim een uur laten stoven. Helaas bleef het (naar onze smaak) veel te zoet.

    Ik snap dat je over smaak niet kunt twisten, maar dit was echt niet te eten op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top