Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Gevulde Speculaas

Ingrediënten: 225 zelfrijzend bakmeel, 75 gram donkere basterdsuiker, 3 eetlepels speculaaskruiden, 150 gram boter, 300 gram amandelspijs, 1 ei, citroensap, melk, amandelen,

Meng 225 gram zelfrijzend bakmeel met 75 gram donkere basterdsuiker, 3 eetlepels speculaaskruiden en 150 gram in blokjes gesneden boter. Meng dit goed tot je een goede deegbal hebt. Verdeel dit in 2 helften en verpak dit in huishoudfolie en laat de deegbal rusten in de koelkast voor liefst een nacht maar in ieder geval een paar uur. Prak 300 gram amandelspijs met 1 geklutst ei, 1 scheutje citroensap en 1 scheutje melk. Rol de eerste deeglap uit (mijn deeg was erg brokkelig dus ik heb het met gepuzzel in de taartvorm gelegd) en leg dit in een taartvorm bekleed met bakpapier. Doe hierop de amandelspijs, doe dit voorzichtig want het deeg breekt snel. Rol dan de tweede deeglap uit en doe dit over het amandelspijs. Druk het goed aan met de onderste lap deeg. Bestrijk dan met een geklutst ei en druk er amandelen in. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven op 160 graden en bak de gevulde speculaas in ongeveer 45 minuten af. Laat het afkoelen op een taartrek voor je het uit de vorm haalt! Smul ze!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top