Erwtensoep en Nasi

Erwtensoep en Nasi

nasi

Vandaag niet zelf gekookt, maar hebben we gesmuld van de kookkunsten van Mieneke. We hadden de keuze uit nasi en voor de liefhebber erwtensoep, of beide!

erwtensoep Hoe het exact gemaakt is weet ik niet maar van de erwtensoep zou het zo moeten zijn: Bouillon trekken van karbonade en bouillonblokjes. Daarna winterwortel, prei en knolselderij erbij. Dan spliterwten erbij, het is van belang om dan goed te roeren. En als laatste de selderie en rookworst. Hoe lang alles erin moet je zelf een beetje uitvogelen. De nasi is ongeveer zo gemaakt. 500 gram nasivlees marineren in een marinade van 8 eetlepels ketchup, 8 eetlepels ketjap manis, 8 eetlepels azijn, 1 theelepels sambal, 1 fijngesneden ui en 1 zakje nasikruiden. Laat het zeker 3 uur marineren. Wok een gesnipperde ui in de hete olie en voeg het gemarineerde vlees toe. Bak dit mee tot het bruin is en zet het vuur dan lager en laat het 1/2 sudderen op een laag pitje. Voeg dan 1 in ringen gesneden prei toe en 100 gram tauge, bak het mee op een hoger vuur en laat het dan nog eens 15 minuten op een lager vuurtje sudderen. Kook ondertussen de rijst. Giet het af en roer het door het vlees. Zo is het recept ongeveer! Dus ook hier een beetje vogelen en recept aanpassen om een perfecte nasi te krijgen!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top