Speculaasijs

Speculaasijs

Speculaasijs

IJs met speculaasjes, eens wat anders!

Ingrediënten: 500 ml volle melk, 5 eieren, 165 gram suiker, 500 ml slagroom, 1 theelepel speculaaskruiden, 100 gram speculaas,

Kook hiervoor 500 ml volle melk. Klop ondertussen 5 eidooiers met 165 gram suiker lobbig. Giet hier een beetje van de kokende melk op de eidooiers met suiker mengsel. Giet dit weer terug bij de rest van de melk en zet het terug op het vuur. Klop het nu op matig vuur tot je een gladde saus hebt. Haal het dan van het vuur en roer er 500 ml slagroom en 1 theelepel speculaaskruiden door. Laat dit goed afkoelen en doe dit dan in de ijsmachine voor ongeveer een half uur. Schep het dan over in een diepvriesbakje en verkruimel er 100 gram speculaas boven en roer dit goed. Zet het nu in de vriezer voor 5 uur en schep het geheel regelmatig door (dit is om ijskristallen te voorkomen). Smul ze!

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Speculaasijs

  1. Inspirerend recept! Ik heb mijn eigen vanille-ijsrecept gebruikt en i.p.v. vanille-essence een theelepel speculaaskruiden toegevoegd. Ik was eerst bang dat het zou gaan drijven op de custard, maar het verspreidt zich keurig door het mengsel. I.p.v. gewone suiker heb ik donkerbruine basterdsuiker gebruikt (die je ook gebruikt als je speculaas bakt). Ik heb verbrokkelde speculaasjes aan het ijs toegevoegd en gehakte blanke amandelen. Na keuring gelijk toegevoegd aan mijn lijst met favoriete ijsrecepten! Dank voor het idee!

  2. Ik heb dit recept gebruikt voor vanavond.
    Het staat nu zo’n 2 uur in de vriezer en alles ging goed.
    En het ruikt heerlijk,
    Geweldig bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top