Gehaktballen op Grootmoeders Wijze

Gehaktballen op Grootmoeders Wijze

Gehaktballen op Grootmoeders Wijze

Gehaktballen op grootmoeders wijze, maar dan op de Vlaamse manier!

Ingrediënten: 400 gram mager rundergehakt, 1 sjalotje, 1 ei, paneermeel, zout, peper, 1 pot vleesfond, tijm, laurier, 2 eetlepels stroop,

Meng 400 gram mager rundergehakt met 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 ei, paneermeel, zout en peper. Draai er vier gehaktballen van en bak de gehaktballen bruin in de hete bakboter (doe dit niet in een pan met een anti-aanbak laag). Als de gehaktballen bruin zijn haal je ze uit de pan. Voeg dan bij de boter een potje vleesfond, wat tijm, een laurierblaadje en 2 eetlepels stroop. Schraap nu de aanbaksels uit de pan, dit heet deglaceren. Laat de jus zachtjes koken en leg de gehaktballen terug in de pan. Doe de deksel scheef op de pan en laat de gehaktballen op laag vuur zachtjes gaar sudderen. Erbij hadden we aardappeltjes met doperwten. Eet smakelijk!

(97 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

4 thoughts on “Gehaktballen op Grootmoeders Wijze

 1. Kunt u mij ook vertellen waarom er bij de gehaktballen geen antiaanbakpan mag worden gebruikt ?

  Overigens heb ik eergisteren uw Mie met Vietnamese Kip gekoot en het was érg lekker !!!

 2. Als je een pan met anti aanbaklaag gebruikt dan krijg je geen aanbaksels die juist voor een lekkere jus zorgen. Ik heb de gehaktballen dan ook gebraden in mijn braadpan. Leuk om te horen dat de Vietnamese kip lekker was!!

 3. Dat van die aanbaksels begrijp ik.
  Antiaanbakpan: is dat dat soort ” zwarte Plak” dat ik dan soms wel eens zie? Of ligt dat aan de olie, vloeibaar Becel e. d. ?

  Overigens heb ik een link onder ‘koken’ naar uw brutsellog gemaakt op mijn eiegn weblog. Als u dat niet wilt, moet u het even zeggen, dan haal ik hem weer weg.

  vriendelijke groeten,
  marieke

 4. een antiaanbakpan zij bijvoorbeeld die Tefalpannen en is een soort glimmend antracietlaagje in een koekenpan die er dus voor zorgt dat er niks aankoket in de pan. Dit kan dan wel in de braadpan en van die koekenpannen zonder die laag.

  Die link is prima hoor 🙂

  Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top