Mie met Vietnamese Kip

Mie met Vietnamese Kip

Mie met Vietnamese Kip

Ingrediënten: 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel serehpoeder, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 3 kipfilets, 1 ui, 1/2 rode peper, 1 blokje kippenbouillon,

Maak een marinade van 2 eetlepels vissaus, 1 eetelepel suiker, 1 eetlepel serehpoeder, 1 theelepel sambal en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Marineer hierin 3 in blokjes gesneden kipfilet voor minstens 4 uur. Een hele nacht marineren is nog lekkerder!

Bak in hete olie 1 gesneden ui met 1/2 in ringen gesneden rode peper en 1/2 eetlepel serehpoeder. Als de ui zacht is voeg je de gemarineerde kip toe. Bak dit bruin. Voeg er dan 125 ml water toe en verkruimel er 1 blokje kippenbouillon erboven uit. Roer goed, zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat het een minuut of 10 pruttelen. Haal de laatste 2 minuten nog de deksel van de pan om zo de saus wat in te dikken. Eet smakelijk!

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top