Lasagne

Lasagne

lasagne

Vandaag uit een potje wat ik gekregen had, een succes? Mwah… zelfgemaakte saus met kruiden en tomaat is veel lekkerder!

Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, 1 ui, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 250 gram kastanjechampignons, 1 pot Grand’Italia pastasaus Basilico a la Napolitana, 50 gram boter, 50 gram bloem, 100 gram geraspte oude kaas, 400 ml melk, 1 bouillonblokje, lasagnebladen,

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg hieraantoe 300 gram gehakt en rul dit goed. Voeg dan 1 gesnipperde ui en 1 gesnipperde rode ui. Als de ui zacht is voeg je er 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 in kleine blokjes gesneden wortel aan toe. Roerbak voor een minuut of 5 en voeg dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn en voeg dan 1 pot Grand’Italia pastasaus Basilico a la Napolitana toe. Roer het goed door, zet het vuur lager en laat het even verder pruttelen. Maak ondertussen een kaassaus. Smelt 50 gram boter en voeg hieraantoe 50 gram bloem. Bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beetje 400ml melk toe. Verkruimel er een bouillonblokje boven uit en roer even goed door. Haal de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte oude kaas door. Schep in een ovenschaal een laagje gehaktmengsel, dan een laagje lasagnebladen, weer een laagje gehaktmengsel, weer lasagnebladen en dan het laatste laagje gehaktmengsel. Giet er de kaassaus over en zet dan de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk.

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top