Zongedroogde Tomaat Foccacia

Zongedroogde Tomaat Foccacia

Zongedroogde Tomaat Foccacia

Ingrediënten: 200 gram meergranen broodmix, 50 gram bloem, zeezout, oregano, basilicum, 130 ml water, olijfolie, 70 gram zongedroogde tomaten, 100 gram blokjes ham,

Meng 200 gram meergranen broodmix, 50 gram bloem, wat zeezout, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 130 ml koud water en een scheutje olijfolie en kneed er een goed deeg van. Snij 70 gram fijngehakte zongedroogde tomaten en kneed dit ook door het deeg. Doe het deeg in een mengkom en doe er een vochtige theedoek over en laat het 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plek. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg hierop uit. Leg hier nogmaals een vochtige theedoek over en laat het nog 30 minuten narijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 220 graden. Strooi over het brood nog 100 gram in kleine blokjes gesneden ham. Druk de ham voorzichtig in het deeg. Doe de bakplaat met het brood in de oven en schakel de temperatuur terug naar 180 graden. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten. Laat het brood afkoelen op een rooster en tast dan toe! Eet smakelijk!

0
(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top