Nasi Goreng met Kip Saté

Nasi Goreng met Kip Saté

Nasi Goreng met Kip Sate

Vandaag heeft Britt gekookt en dit heeft ze gemaakt: Nasi Goreng met Kip Saté en Sperzieboontjes in Sweet Chili Sauce van Conimex.

Ingrediënten: rijst, 300 gram sperziebonen, Conimex mix voor Sweet Chili sauce, 1 pak Conimex Nasi Goreng met Kip Saté, 2 kipfilets, 150 ml water, 1 prei, gebakken uitjes,

Kook hiervoor de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en zet tegelijkertijd ook 300 gram verse sperziebonen op. Giet de rijst af als het klaar is en laat het met de deksel op de pan nog even nagaren (niet terug op het vuur zetten!). Giet de sperziebonen af als het beetgaar is en spoel het met koud water af. Maak een dressing van de Conimex mix voor Sweet Chili sauce. Na 5 minuten roer je dit door de sperziebonen. Bak in de hete olie 2 in blokjes gesneden kipfilet goudbruin. Voeg dan 150 ml water toe en het zakje Conimex mix voor Satésaus. Roer het goed. Laat het kort koken, zet het vuur lager en laat het nog een minuut of 3 pruttelen. Roerbak in een wok met hete olie 1 fijngesnipperde ui 2 minuten, voeg dan 1 in ringen gesneden prei toe en bak dit 2 minuten mee. Dan kan je de rijst en de Conimex kruidenmix voor nasi goreng erbij doen en roerbak het nog 1 minuut. Op je bord kan je nog wat gebakken uitjes over je nasi of kipsate strooien. Dan ben je klaar en kan je alles serveren! Eet smakelijk!

0
(125 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top