Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

Ingrediënten: 300 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram boter, 1 ei, zout, 1 kilo appels, 100 gram rozijnen, 50 gram amandelen, citroensap, 75 gram suiker,

Doe 300 gram bloem en 100 gram witte basterdsuiker in een kom. Doe er 200 gram boter, 3 eetlepels geklutst ei en wat zout bij. Snij de boter in kleine blokjes en kneed er dan een samenhangend deeg van. Bekleed een beboterde springvorm met een deel van het deeg (je hebt nog wat deeg nodig voor het vlechtwerk). Zet de vorm en het restje deeg koel weg. Schil 1 kilo appels, haal het klokhuis eraf en snij de appels in blokjes. Meng de blokjes appels met 100 gram rozijnen, 50 gram gehakte amandelen, 1 scheutje citroensap en 75 gram suiker. Schep het appelmengsel in de springvorm. Maak van het restje deeg reepjes en leg die kruislings over de appelvulling. Bestrijk het deegvlechtwerk met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 1 1/2 uur uur zodat het deeg mooi goudbruin kan worden en de vulling gaar. Laat de appeltaart in de springvorm afkoelen. Lekker met slagroom!

0
(167 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top