Kipfilet met Uiensaus uit de Oven

Kipfilet met Uiensaus uit de Oven

Kipfilet met Uiensaus uit de Oven

Ingrediƫnten: 4 plakjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 2 uien, 1 eetlepel tijm, peterselie, 1 eetlepel bloem, 150 ml slagroom, witte wijn, 1 blokje groentenbouillon, geraspte oude kaas, bieslook,

Bak in hete olie 4 plakjes ontbijtspek tot het knapperig is. Schep uit de pan en bak in het achtergebleven vet 2 kipfilets om en om bruin. Haal ook de kipfilet uit de pan. Bak nu in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien tot het zacht is voeg er een eetlepel tijm en 1 hand fijngehakte peterselie toe. Roer dit goed door. Schep 2/3 van de ui in een ovenschaal en leg hier alvast de kipfilets op. Bij de ui in de pan voeg je 1 eetlepel bloem toe. Bak dit kort aan en dan voeg je 150 ml slagroom, een scheut witte wijn en een scheut water toe. Verkruimel er 1 blokje groentenbouillon boven. Breng het even kort aan de kook. Giet de saus over de kipfilets. Strooi over de kipfilets geraspte oude kaas naar smaak en leg de ontbijtspek in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Als het uit de oven is strooi je er nog wat verse bieslook over. Eet smakelijk!

0
(645 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top