Kip en Spinazie Balti

Kip

Kip en Spinazie Balti

Kip en Spinazie Balti

Ingrediënten: 75 ml yoghurt, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar, 1/2 eetlepel kurkuma, 1/2 eetlepel komijnpoeder, 1/2 eetlepel koriander, 1/2 theelepel sambal, zout, 2 kipfilets, 1 rode ui, 4 trostomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, 75 ml slagroom, 150 gram spinazie, rijst,

Maak een marinade van ongeveer 75 ml yoghurt, 2 teentjes fijngehakte knoflook, een 1/2 eetlepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar, 1/2 eetlepel kurkuma, 1/2 eetlepel komijnpoeder, 1/2 eetlepel koriander, 1/2 theelepel sambal en een snuf zout. Roer goed door en meng hierdoor 2 in blokjes gesneden kipfilets. Laat het minimaal 15 minuten marineren, maar lekkerder is een avond van te voren deze marinade klaar te maken en het met kipfilet en al in de koelkast te zetten. Bak 1 fijngehakte rode ui tot het zacht is en voeg dan 4 in blokjes gesneden trostomaatjes en 1 eetlepel tomatenpuree toe. Warm dit een minuut. Voeg dan de gemarineerde kip toe met marinade en al. Voeg er een scheut water aan toe en ongeveer 75 ml slagroom. Laat het pruttelen voor een minuut of 15. Voeg dan 150 gram spinazie toe (als je diepvriesspinazie in huis hebt, ontdooi je dit eerst). Warm het nog even goed door. Serveer de Balti met rijst! Eet smakelijk!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Kip en Spinazie Balti

  1. ik begrijp iets niet helemaal…..1/2 e.l.ketoembar en verderop staat er nog eens 1/2 e.l. koriander……ketoembar IS koriander….bedoel je misschien verse koriander ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top