Appel Tarte Tatin

Appel Tarte Tatin

Appel Tarte Tatin

Ingrediënten: 100 gram boter, 100 gram witte basterdsuiker, 2 kaneelstokjes, 1 eetlepel gemalen kardemom, 4 appels, bladerdeeg,

Smelt 100 gram boter in een koekenpan (liefst eentje die je in een oven kan zetten, heb je die niet zorg dan dat je een taartvorm hebt zonder losse bodem of iets dergelijks!). Als de boter gesmolten is voeg je er 100 gram witte basterdsuiker, 2 kaneelstokjes en 1 eetlepel gemalen kardemom. Het gaat goed bubbelen en de suiker gaat carameliseren. Als de suiker een mooie toffeekleur krijgt dan voeg je er 3 a 4 geschilde en in dikke plakken gesneden appels aan toe (de hoeveelheid appels is afhankelijk van de grootte van je pan, de hele bodem moet bedekt zijn!). Laat nu ook de appels zachtjes carameliseren. Ze moeten overal een mooi toffeekleurig laagje krijgen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal nu de pan van het vuur en bedek de appels met bladerdeeg (handigst is de verse bladerdeeg van Dannerolles, anders ontdooi je 6 vellen bladerdeeg en die rol je uit tot je een goede lap krijgt). Stop het als het ware in. Zet de pan nu in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Haal de tarte tatin uit de oven en laat hem afkoelen in de pan. Na 10 minuten haal je de tarte tatin uit de pan door een groot bord of plank op de pan te leggen en alles dan vlug om te keren. Omdat we per ongeluk moesappels hebben gebruikt werden de appels ietwat te zacht. Daarom hebben we er een paar plakjes appel op gelegt. Voordat je gaat eten haal je natuurlijk wel de kaneelstokjes uit de taart. Eet Smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top