Karbonade met Pittige Saus

Karbonade met Pittige Saus

Karbonade met Pittige Saus

Ingrediƫnten: 2 karbonades, knoflook, tijm, rozemarijn, olie, 1 ui, 1 rode paprika, 125 gram champignons, 1/2 rode peper, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, zout, peper,

Vet een ovenschaal in met olie. Leg hierin 2 karbonades en leg er wat knoflookteentjes (ongepeld), wat tijm takjes en wat takjes rozemarijn. Giet er nog een klein beetje olie over en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Voor de saus bak je in hete olie 1 fijngesnipperde ui, 1 in blokjes gesneden rode paprika, 125 gram in plakjes gesneden champignons en 1/2 rode peper (of een hele als je van lekker pittig houdt). Roerbak dit tot de groenten zacht zijn. Voeg dan een blik tomaatblokjes toe, schep er een eetlepel suiker bij en breng het op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en laat het nog een minuut of 10 pruttelen. Als je het vlees uit de oven haalt, haal je de knoflookteentjes, rozemarijn- en tijmtakjes eraf. Lekker met gebakken aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top