Kip Lasagne

Kip Lasagne

Kip Lasagne

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 1 teentje knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 1 courgette, 250 gram kastanjechampignons, oregano, 100 ml kookroom, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, melk, 150 geraspte kaas, mozzarella, lasagnebladen,

Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met tijm en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 2 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit mee tot de kipfilet gaar is. Dan kan er 1 in blokjes gesneden courgette, 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en oregano (naar smaak) toe. Roerbak dit mee tot de champignons zacht zijn. Giet er dan 100 ml kookroom bij breng het even aan de kook, breng op smaak met zout en peper, zet het vuur dan lager en ga beginnen met de kaassaus. Voor de kaassaus smelt je 50 gram boter met 50 gram bloem. Bak dit kort, de bloem mag niet te bruin worden. Giet dan beetje bij beetje melk bij tot je de gewenste sausdikte hebt. Blijf goed roeren. Haal de saus van het vuur en roer er ongeveer 150 gram geraspte kaas door. Schep nu een laagje kip-groentenmengsel in een ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen, dan een laagje kaassaus, weer een laagje lasagnebladen, dan een laagje kip-groentenmengsel en weer een laagje lasagnebladen. Giet de rest van de kaassaus over. Scheur er vlokken mozzarella over en nog wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor 15 tot 20 minuten. (als je verse lasagnebladen hebt, anders is het 30 tot 35 minuten! Eet smakelijk!

0
(72 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top