Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Je vindt het inmiddels ook al in de schappen en zo met die donkere avonden en het herfstweer mag speculaas weer.

Ingrediƫnten: 175 gram boter, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker, 2 eetlepels speculaaskruiden, amandelen,

Meng voor dit recept 175 gram in kleine blokjes gesneden boter met 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Kneed het met koude handen tot een samenhangende deegbal. Verpak deze deegbal in huishoudfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Leg deze lap op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk er nog garneeramandelen in (de hoeveelheid amandelen die je gebruikt moet je zelf inschatten, het is wat je zelf lekker vind). Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven op 165 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Laat daarna de speculaaskoek afkoelen op de bakplaat buiten de oven (als je de speculaaskoek er gelijk afhaalt als het nog warm is breekt het snel) en als het koud is kan je er een stukje van afbreken! Smullen!

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top