Appel Kruidcake

Appel Kruidcake

Appel Kruidcake

Ingrediënten: 150 gram boter, 200 gram suiker, 3 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1/2 eelepel gemalen kruidnagels, 1/4 lepel nootmuskaat, 400 gram appels, poedersuiker,

Mix 150 gram boter met 200 gram suiker. Voeg een voor een 3 eieren toe en mix het goed door. Dan doe je er 200 gram zelfrijzend bakmeel en 1/2 eetlepel gemalen kruidnagels en 1/4 lepel nootmuskaat bij en mix je tot je een goed beslag hebt. Schil 400 gram appels, haal het klokhuis er uit en snij de appels in dikke plakjes. Vet en bebloem een springvorm. Vul de vorm met de helft van het beslag en leg de appelschijfjes erop. Schep dan de rest van het beslag erover. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht) voor ongeveer 90 minuten. Laat de taart afkoelen op een rek en haal pas na een half uur de rand van de springvorm er voorzichtig af. Strooi wat poedersuiker over de appel-kruidcake. Eet smakelijk!

0
(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Appel Kruidcake

  1. Ik neem aan (gezien de foto) dat er nog eerst een laagje beslag dan de appels en dan “de rest van het beslag” wordt verwerkt. Anders liggen de appels onderin de taart, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top