Slagroom Bonbons

Slagroom Bonbons

Slagroom Bonbons

Een recept op herhaling, want echt deze zijn zo lekker!

Ingrediënten: 350 ml slagroom, 1 vanillestokje, zout, 200 gram suiker, 250 gram ongezouten roomboter, 400 gram pure chocolade

Breng 350 ml slagroom met het opengesneden vanillestokje en een snufje zout bijna aan de kook. Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken. Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel er op te laten drijven blijft de smaak beter behouden. Haal na 20 minuten het slagroom van het vuur af, schep het velletje eraf, doe er 200 gram suiker bij. Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost. Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen. Klop met een mixer 250 gram ongezouten roomboter (die op kamertemperatuur is) tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij. Klop het op zodat het mengsel piekt. Smelt 400 gram pure chocolade au bain marie en schep een mooi laagje in een bonbonvorm. Laat de chocolade in de bonbonvorm hard worden. Vul dan een slagroomspuit met het slagroommengsel en en spuit dit in de bonbonvorm. Maak er met gesmolten chocolade een ‘deksel’ over en laat de chocolade weer hard worden. Haal dan de bonbons voorzichtig uit de bonbomvorm. Eventueel kan je overtollig chocolade, of gaatjes in de chocolade wegstrijken met een lepeltje die je onder de hete kraan hebt gehouden. Je kan de slagroom bonbons bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen, want je kan er echt heel veel mee maken met de slagroomvulling!

0
(5.027 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 thoughts on “Slagroom Bonbons

 1. Wat betreft het slagroom mengen met de boter, daar heb ik altijd wat moeite mee. Als je het op de volgende manier doet kan het eigenlijk niet fout gaan.

  Pak het pannetje met afgekoelde slagroom en gooi er steeds een stukje boter in. Dit stukje boter volledig verpulveren met de staafmixer totdat er niets meer van over is. Dit herhaal je net zo lang tot de boter op is. Je zal zien dat dit snel gaat, gemakkelijk is en de vulling wordt prachtig glad!

 2. Heerlijke vulling. Ik heb je vulling inmiddels gemaakt, wel met gezouten boter en het smaakt verrukkelijk. Het duurt even voordat alles goed met elkaar mengt, maar het is vooral een kwestie van geduld. Ik heb er ook witte bonbons mee gevuld en melk. Allemaal even lekker.
  Me verdiepend in bonbons maken heb ik ontdekt dat de bonbons nog mooier worden als je eerst een 3/4 deel verhit en als het gesmolten is, 1/4 deel koude chocola erbij gooit. Hierdoor koelt het tot redelijke temperatuur af, wordt de chocola lekker krokant en gaat mooi glanzen. Bij puur is temperatuur 31-32 graden, meld 30-31 graden en wit 29-29 graden. Het verschil in glans is fenominaal. En dan allemaal met die overheerlijke vulling van je.. Een echte aanrader !!

 3. Goedemorgen,

  Gister avond heb ik deze bonbons gemaakt, de vulling is heerlijk!
  Alleen de volgende ochtend, lijkt het alsof de vulling de bonbons kapot drukt. In vrijwel elke bonbon zit een gaatje of een scheurtje, en loopt er wat vet uit. Heeft iemand enig idee hoe dit kan? Alvast bedankt voor de reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top