Profiteroles met Vanilleslagroom

Profiteroles met Vanilleslagroom

Profiteroles met Vanilleslagroom

Ingrediënten: 50 gram boter, 1/2 eetlepel suiker, 125 ml melk, zout, 60 gram bloem, 2 eieren, 150 ml slagroom, 1 eetlepel poedersuiker, 1 vanillestokje, 150 gram pure chocolade,

Voor het soezenbeslag verwarm je 50 gram boter, 1/2 eetlepel suiker, 125 melk en een snuf zout. Verwarm het op een laag vuur tot de boter is gesmolten. Dan moet je er snel 60 gram bloem doorheen kloppen en blijf kloppen, ongeveer 5 minuten, tot je een deegbal krijgt. Neem de pan van het vuur. Kluts 2 eieren en doe die voorzichtig, al kloppend, door het warme deeg. (Als je deeg te dun blijft roer er dan nog wat extra bloem door). Vul een slagroomspuit en maak hoopjes op een bakplaat belegd met bakpapier. Zet de bakplaat in de voorverwarmde op 200 graden (hetelucht) voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of totdat de soezen goudbruin en krokant zijn (Dit is heel belangrijk, zijn ze nog te licht dan kunnen ze instorten!). Laat ze afkoelen op een taartrek. Voor de vanilleslagroom klop je 150 ml slagroom met 1 eetlepel poedersuiker en de zaadjes van 1 vanillestokje tot de slagroom piekt. Vul de slagroomspuit. Snij in de soesjes een kleine opening en spuit de slagroom naar binnen. Smelt 150 gram pure chocolade au-bain marie en dip de soesjes goed in de chocolade. Laat de chocolade hard worden voordat je de soezen serveert! Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top