Volkorenbrood

Volkorenbrood

Volkorenbrood

Ingrediënten: 500 gram volkorenmeel, zout, gist, water, olijfolie,

Bij het boekje volkorenbrood.nl kregen we van de Kookboekhandel en bakker De Hartog (uit Amsterdam) een zakje volkorenmeel en ouwel. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en brood gaan maken. Helaas hadden we geen verse gist in huis, maar wel instant gist. Dus kneden tot je erbij neervalt met 500 gram volkorenmeel, water, zout, gist en olijfolie. Inwikkelen in een warme vochtige theedoek en 45 minuten laten rijzen, even kort kneden en opnieuw 45 minuten laten rijzen in een warme vochtige theedoek. Dan in het bakblik en weer 30 minuten laten rijzen, nu onder een warme vochtige theedoek en dan in de oven na 45 minuten op 200 graden heb je een heerlijk vers brood op tafel!

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

2 thoughts on “Volkorenbrood

 1. je geeft totaal geen recept aan om zelf een brood te maken.
  hier volgt een goer recept:
  500 gr volkoren tarwemeel
  21 gr gist
  10 gr zout
  50 gr boter
  25 gr suiker
  300 gr water
  deeg 1o minuten goed kneden , de rest staan hierboven beschreven

  1. Eigenlijk bijna hetzelfde, alleen weer op een andere manier zonder suiker en boter. Het meel van Hartog’s heeft namelijk verder geen toevoegingen en is dus alleen maar volkorenmeel. Zo zie je dat iedereen het anders maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top