Verse Pasta

Verse Pasta

Verse Pasta
Het moest er van komen, zelf pasta maken. Een pastamachine hadden we al, een aanbieding bij de Albert Heijn. Nu het echte werk nog.

Ingrediënten: 600 gram bloem, 6 eieren,

Doe 600 gram bloem op een glad werkvlak, maak er een kuiltje in en breek er 6 eieren in. Klop de eieren met een vork glad en meng dan beetje bij beetje de bloem door de eieren. Kneed het nu tot een deeg en je moet kneden tot je een ons weegt. Als het deeg te droog is doe je er een eetlepel olijfolie bij. Rek en strek het deeg en rol het weer op. Als het deeg elastisch aanvoelt verpak je het in huishoudfolie en laat je het een half uur rusten in de koelkast. Daarna begint het rollen. Zorg dat je pastamachine goed vaststaat, bestuif het werkblad met bloem en neem een stukje deeg ter grootte van een sinaasappel. Druk dit met je vingers wat plat. Zet de pastamachine op de wijdste stand en haal het deeg erdoor. Klik de pastamachine een standje nauwer en haal het deeg er nog een keer doorheen. Klap de pasta dubbel, zet de pastamachine op de wijdste stand en haal het er door, daarna weer op 1 standje nauwer en dan weer dubbelklappen en op de wijdste stand. In totaal doe je dit 5 keer!! Je deeg wordt dan veel elastischer. Daarna ga je steeds een standje nauwer met de pastamachine en uiteindelijk als je op de nauwste stand bent dan heb je de juiste dikte voor de gewenste pasta. Snij nu de pasta in lappen met de lengte van tagliatelle bijvoorbeeld en draai de deeglap nu door het tagliatelle opzetstuk. Je kan de pasta even laten drogen maar het beste is het direct te koken! Dit doe je in kokend water (niet tegen de kook aan) met een beetje zout voor ongeveer 3 a 4 minuten. Pasta uit laten lekken en serveren met je favoriete saus! Je moet er even de tijd voornemen maar je hebt dan wel de lekkerste pasta!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top