Pizza met Geroosterde Tomaten en Kaas

Pizza met Geroosterde Tomaten en Kaas

Pizza met Geroosterde Tomaten en Kaas

Ingrediënten: 4 trostomaten, perper, zout, olijfolie, 3 eetlepels crème fraiche, 1 eetlepel mosterd, 500 gram bladerdeeg, geraspte kaas, 1 teentje knoflook tijm, mozzarella,

Snij 4 trostomaten in partjes en leg ze op een bakplaat, strooi er peper en zout over en giet er wat olijfolie over. Zet de tomaten in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng 3 eetlepels crème fraiche met 1 eetlepel mosterd. Rol 500 gram bladerdeeg uit tot een flinke lap en snijd hem rond, of gebruik Danerolles vers deeg voor hartige taart. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak een rand van ongeveer 1 1/2 centimeter door er voorzichtig in te snijden met een mes, niet helemaal insnijden! Bestrooi het midden met geraspte kaas en bestrijk de cirkel met het crème fraiche-mosterd mengsel. Leg hierop de geroosterde tomaatjes, bestrooi het met een fijngehakt teentje knoflook, wat verse tijmblaadjes, 1/2 bolletje mozzarella (gescheurd) en nog een keer met geraspte kaas. Zet de pizza in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak de pizza in een minuut of 30 klaar! Eet smakelijk!

(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top