Appelflap

Appelflap

Appelflap

Ingrediënten: 4 goudreinetten, 50 gram suiker, kaneel, 50 gram basterdsuiker, 100 gram rozijnen, citroensap, bladerdeeg, 1 ei, suiker,

Schil 4 goudreinetten en snijdt deze in stukjes. Voeg 50 gram suiker, kaneel, 50 gram bastardsuiker, 100 gram geweekte rozijnen en wat citroensap toe aan de appels. Meng dit goed door en het maken van de flappen kan beginnen. Ontdooi 10 plakjes roomboter bladerdeeg en leg deze met het papiertje naarboven en haal daarna het velletje eraf. Doe met een lepel, 1 schep appelmengsel op de bladerdeeg en vouw deze in een driehoek. Als alle 10 bladerdeeg plakjes gevouwen zijn, bestrijk je ze met een geklopt ei en strooi er wat suiker over. Nu kunnen ze de oven in die al voorverwarmd is op 200 graden en dat moet ongeveer 20 minuten. Smul ze!

0
(82 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Appelflap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top