Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Dit jaar hebben Britt en ik zelf de verjaardagstaart gebakken en ons helemaal uitgeleeft. Wat hebben we gedaan? Eerst hebben we de cake gebakken.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram suiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 500 ml slagroom, 2 zakjes slagroomversteviger, 1 blik fruit, gekleurde hagelslag, dr. Oetker Prinsessenglazuur,

Mix 250 gram boter samen met 250 gram suiker tot een geheel, mix dan 1 voor 1 vier eieren erdoor. Dan voeg je 250 gram bloem toe en 1 zakje vanillesuiker. Dit mix je tot je een luchtig geheel krijgt. Schep het beslag in een ingevet en bebloemde taartvorm. Zet het in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer een uur. Laat de cake dan goed afkoelen en snij de taart in 2 helften. Klop 500 ml slagroom met 2 zakjes slagroomversteviger en 200 gram suiker tot een stevige massa. Schep een gedeelte over de snijkant van de bodem en over de snijkant van de bovenkant. Laat 1 blik fruit goed uitlekken en dep het verder droog en beleg hiermee de bodem. Druk nu de bovenkant met de slagroomkant maar beneden op de bodem. Smeer de zijkant van de taart in met slagroom en strooi hier gekleurde hagelslag op (hagelpret). Verwarm nu het Dr. Oetker prinsessenglazuur zoals vermeld staat op de verpakking. Smeer de glazuur over de bovenkant van de taart en laat het in 30 minuten hard worden. Nu is het tijd om met de rest van de slagroom mooie dotjes te maken. Je kan nu ook met speciale eetbare stiften tekst op de taart schrijven en de taart verder versieren met taartversiersels. Smullen!

0
(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top