Kersenroomtaart

Kersenroomtaart

Kersenroomtaart

Deze taart moest echt op herhaling! Britt wilde deze taart ook graag aan haar gasten laten proeven. Dus bij deze nog een keer op herhaling. Het is een taart die je niet hoeft te bakken, voor de taartbodem heb je namelijk gewoon koekjes nodig.

Ingrediënten: 1 1/2 pak Lu Bastognekoeken, 200 gram boter, 4 gelatineblaadjes, 300 ml slagroom, 80 gram suiker, 1 vanillestokje, 250 ml zure room, kersenjam,

Breek 1 1/2 pak Lu Bastognekoeken, doe deze in een keukenmachine en samen met 200 gram koude boter maak je er een kruimelig deeg van. Doe dit in een ingevette taartvorm (waar je de bodem van los kan halen). Druk het deeg goed aan op de bodem en maak een mooi opstaand randje van ± 2 a 3 centimeter. Week alvast 4 gelatineblaadjes in ruim koud water. Verhit 300 ml slagroom op laag vuur met 80 gram suiker en het merg uit 1 vanillestokje, doe ook het vanillestokje bij de room en haal dat er na de 15 minuten eruit, je krijgt dan iets meer vanillesmaak. Roer het goed zodat de suiker goed oplost. Laat dit een minuut of 15 op een laag vuurtje staan. Haal het van het vuur en knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de vanilleroom tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Laat het dan afkoelen (niet in de koelkast, maar zet je pan met de vanilleroom in een bak met koud water) tot de vanilleroom lobbig is. Roer 250 ml zure room (sour cream) door de vanilleroom. Doe dit mengsel nu op de taartbodem. Schep nu kersenjam op de taartvulling en roer het er heel voorzichtig door (pas op dat je de bodem niet raakt). Zet hem dan in de koelkast voor zeker 2 uur om op te stijven, maar liever een nachtje. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Kersenroomtaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top