Chinees Geroosterd Varkensvlees met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkensvlees met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkensvlees met Nasi Goreng

Chinees Geroosterd Varkensvlees:
Ingrediënten: 2 varkenshaasjes, 60 ml honing, 60 ml hoisin saus, 1 eetlepel rijstwijn, 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder,

Voor 2 varkenshaasjes maak je de volgende marinade, minstens 3 uur voordat je gaat roosteren maar liever een nachtje van te voren. Roer 60 ml honing, 60 ml hoisinsaus, 1 eetlepel rijstwijn en 1/2 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder. Leg de 2 varkenshaasjes in de marinade sluit het bakje goed af voordat je het in de koelkast zet. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster hierin de varkenshaasjes ongeveer 40 minuten. Snij de varkenshaas in plakjes.

Nasi Goreng:
Ingrediënten: 1 ui, 200 gram blokjes ham, 1/2 wortel, rijst,

Bak 1 fijngesnipperde ui glazig, doe hierbij 200 gram hamblokjes en 1/2 in plakjes gesneden wortel. Roerbak dit een minuut of 5. Voeg dan de rijst toe (rijst die je bijvoorbeeld overhad van gisteren, of eerder hebt gekookt en goed hebt afgekoeld. Warm het allemaal goed door. Serveer de nasi goreng met de Chinees geroosterde varkenshaas.

0
(73 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top