Noedels met Champignons en SugarSnaps

Noedels met Champignons en SugarSnaps

Noedels met Champignons en SugarSnaps

Ingrediënten: noedels, 1 eetlepel sesamolie, 3 bosuien, 1 teentje knoflook, 200 gram champignons, 200 gram sugarsnaps, 300 ml groentenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, sesamzaad,

Vandaag weer een vegetarisch maal. Maak de noedels klaar zoals staat op de verpakking. Giet het af en houd het even apart. Verhit plantaardige olie met 1 eetlepel sesamolie en bak hierin 3 in ringen gesneden bosuitjes en 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de bosui zacht is voeg je er 200 gram in plakjes gesneden champignons, 200 gram in de lengte gehalveerde sugarsnaps en 1 eetlepel gemberpoeder bij. Roerbak dit een minuut of 4 mee. Maak ondertussen de saus door de volgende ingredienten met elkaar te mengen 300 ml groentenbouillon (gemaakt van bv 1 bouillonblokje), 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel honing en 1 klein blikje tomatenpuree. Giet de saus bij de groenten en breng het kort aan de kook. Laat het een minuut of 4 zachtjes pruttelen en voeg dan de noedels toe. Warm het al roerend nog even goed door en strooi er dan nog wat sesamzaadjes over en je bent klaar! Eet smakelijk!

0
(115 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top