Tiramisu Taart

Tiramisu Taart

Tiramisu Taart

Ingredienten: 300 gram boter, 300 gram suiker, 4 eieren, 300 gram zelfrijzend bakmeel, espresso, 250 gram mascarpone, 3 eetlepels poedersuiker, 200 gram pure chocolade, 30 gram boter,

Mix 300 gram boter met 300 gram suiker tot je een bleek en smeuig geheel krijgt. Voeg dan een voor een 4 eieren toe en mix dit goed. Voeg dan 300 gram zelfrijzend bakmeel toe en mix dit tot een luchtig beslag. Als het te dik blijft voeg je een klein beetje water toe. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde taartvorm en zet het in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht) voor ongeveer 60 minuten. Laat de taart afkoelen en snijd de taart door midden (je hebt dan een boven en onderkant). Was de taartvorm af en bekleed het dan met huishoudfolie, leg de bodem van de taart terug in de taartvorm. Maak een sterke espresso en los er vier lepels suiker in op. Besprenkel hiermee de beide cakehelften op het snijvlak. Klop 250 gram mascarpone luchtig met 3 eetlepels poedersuiker. Bestrijk de bodem van taart ermee. Leg nu de bovenkant van de taart (snijkant naar beneden) voorzichtig in de taartvorm. Smelt 200 gram pure chocolade met 30 gram boter au-bain marie en bestrijk hiermee de taart. Laat de taart eerst buiten de koelkast afkoelen en zet hem later nog een uurtje in de koelkast. Pas Op! De taart is wel erg machtig!! Smul ze!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top