Tagliatelle met Champignons, Spek en Tomaat

Tagliatelle met Champignons, Spek en Tomaat

Tagliatelle met Champignons, Spek en Tomaat

Ingrediƫnten: tagliatelle, zout, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gram gehakt, 250 gram kastanjechampignons, 1 blik tomaatblokjes, tomatenketchup, tijm, peper, basilicum,

Kook de tagliatelle zoals staat op de verpakking of zoals je gewend bent in kokend water met wat zout. Bak in een hete wok zonder olie 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houd het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Doe er dan 200 gram gehakt bij en ‘rul’ dit tot het goed los en bruin is. Doe er dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons bij en roerbak dit tot de kastanjechampignons een glanzende kleur hebben. Dan doe je er een blikje tomaatblokjes bij en een scheutje tomatenketchup, laat dit kort aan de kook komen en laat het dan een half uur pruttelen op een laag vuurtje. Op het laatst voeg je de dobbelsteentjes ontbijtspek en de blaadjes van 1 takje tijm toe en breng je de saus op smaak met zout en peper. Serveer met de tagliatelle en wat verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top