Paprikasoep

Paprikasoep

Paprikasoep

IngrediĆ«nten: 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaatblokjes, 4 geroosterde paprika’s, zout, peper, 750 ml bouillon,

Fruit in een koekenpan 1 fijngesnipperde rode ui en 1 fijngehakt teentje knoflook voor ongeveer een minuut of 5. Voeg er dan 1 blik (400ml) tomaatblokjes toe en breng het geheel even aan de kook. Voeg dan 4 geroosterde en fijngesneden paprika’s (je kan ze uit een potje nemen bv van AH excellent of je roostert de paprika’s zelf. Ik heb voor de makkelijke weg gekozen, dus de eerste optie). Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Voeg dan 750 ml bouillon toe, getrokken van 2 groentenbouillonblokjes en breng het geheel even aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de paprikasoep op een laag vuurtje 30 minuten zachtjes koken. Blijft de soep te dun dan nog even zonder deksel laten koken, is de soep te dik dan wat water toevoegen. Je kan de soep eventueel pureren met een staafmixer. Serveer het met stokbrood. Eet Smakelijk!

(65 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top