Duo-Chocolademousse

Duo-Chocolademousse

Duo-Chocolademousse

Eigenlijk is deze mousse voor de helft mislukt. Witte chocolade reageert anders dan pure chocolade, doordat het eigenlijk cacaoboter is. De tip eigenlijk is voordat je de witte chocolade door de eiwitten klopt, liefst als het net gesmolten is en nog warm er een gelatineblaadje volgens de aanwijzingen door doen. Maar goed hoe wij het dan gemaakt hebben.

Ingrediënten: 100 gram pure chocolade, 100 gram witte chocolade, 3 eieren 60 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Smelt 100 gram pure chocolade en 100 gram witte chocolade, allebei natuurlijk in aparte kommen, au bain marie. Splits 3 eieren, klop de eiwitten stijf tot een stevige schuim. Klop de eidooiers met 60 gram witte basterdsuiker tot een lichtgeel smeuig papje. Klop ook 250 ml slagroom stijf. Roer de helft van het eidooier mengsel door de gesmolten pure chocolade en de andere helft door de gesmolten witte chocolade (hier zou je dus goed de gelatine erdoor kunnen roeren). Meng nu de helft van de slagroom door pure chocolade en de andere helft door de witte chocolade. Spatel dan de pure chocolade door de helft van de eiwitten en giet dit in toetjesglazen, doe ze dus maar halfvol. Nu spatel je ook de witte chocolade door de overgebleven eiwittenschuim en dit schep je in de toetjesglazen boven op de pure chocolade. Dek de duo-chocolademousse nu af met huishoudfolie en zet het voor minimaal 2 uur, liefst langer in de koelkast.

(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top