Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Een toetje op herhaling… en die nog wel vaker op herhaling mag!

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom, en met een brandschone kom of brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram witte basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuig geheel en klop ook nog 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooier-suikermengsel bij de gesmolten chocolade. Mix dit weer door de slagroom, gewoon met de mixer gaat lekker snel. En spatel dit weer door het eiwitschuim. Dit moet je echt voorzichtig spatelen, de schuim houdt namelijk de lucht in de mousse. Doe nu de mousse, die nog wel vloeibaar is, in mooie toetjesglazen. Dek het af met huishoudfolie en zet ze voor zeker 2 a 3 uur in de koelkast en dan heb je eindelijk je chocolademousse. Echt smullen!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top