Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus

Ingrediƫnten: 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, groentebouillon, 100 gram geraspte kaas, paneermeel,

Kook de bloemkool (in roosjes gesneden) beetgaar in kokend water met wat zout. Tijdens het koken van de bloemkool maak je een kaassaus. Smelt 50 gram boter, voeg hier 50 gram bloem aan toe. Bak dit kort mee en voeg dan beetje bij beetje groentebouillon er aan toe tot je de gewenste dikte hebt qua saus, ik heb er ongeveer 500 ml voor nodig gehad. Blijf tijdens het toevoegen van de bouillon altijd goed roeren. Anders krijg je klonten. Laat de saus even doorkoken en haal het dan van het vuur af. Roer er dan nog 100 gram geraspte kaas door en laat het smelten. Giet dan de bloemkool af en doe deze in de een ovenschaal. Giet de kaassaus erover en strooi er nog wat paneermeel en extra geraspte kaas over. Zet de ovenschaal een kwartier in de oven op 180 graden (hetelucht). Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top