Bami Goreng

Bami Goreng

Bami Goreng

Ingredi├źnten: 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal, zout, 1 kipfilet, mie, 1 ui, ketoembar, laos, gemberpoeder, serehpoeder, djinten, 250 gram bamigroenten, 1 eetlepel ketjap manis,

Maak een marinade van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal en een beetje zout. Marineer 1 in stukjes gesneden kipfilet voor zeker een half uur. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat het even goed uitlekken. Bak in een hete wok (zonder olie) de gemarineerde kipblokjes bruin. Als de kipfilet bruin is voeg je er 1 gesnipperde ui bij samen met naar eigen inzicht de volgende kruiden: ketoembar, laos, gemberpoeder, serehpoeder en djinten. Bak het nu een paar minuten tot de ui glazig is. Doe er dan 250 gram bamigroenten bij (prei, taug├ę etc) en bak dit een minuut of vijf mee. Roer dan de mie erdoor met 1 eetlepel ketjap manis en warm dit nog even goed door. Eet smakelijk!

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top