Spaghetti met een Groentenvleessaus

Spaghetti met een Groentenvleessaus

Spaghetti met een Groentenvleessaus

Ingrediƫnten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 prei, 1 wortel, 250 gram kastanjechampignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel groentenbouillonpasta, 1 eetlepel tijm, spaghetti, zout, peper,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan zonder olie. Doe er 250 gram gehakt bij en rul dit mee tot het bruin is. Dan kan je er 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 dunne in ringen gesneden prei, 1 in blokjes gesneden wortel, 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampingons, 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel groentenbouillonpasta (of een verkruimeld bouillonblokje) en 1 eetlepel gehakte verse tijm. Kook dit even aan en zet het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat het voor een of anderhalf uur pruttelen. Kook aan het einde van de ‘pruttel’ tijd de spaghetti klaar zoals je gewend bent. Door de groentenvleessaus kan je nog een scheut tomatenketchup doen om een extra tomatensmaak te krijgen. Warm het dan nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top