Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

Wij hebben de auberginerolletjes als hoofdmaaltijd gegeten, maar als warme hapjes zullen ze het ook erg goed doen!

Ingrediënten: 1 aubergine, zeezout, ham, mozzarella, geraspte oude kaas, basilicum,

Snij hiervoor 1 aubergine over de lengte in plakjes (je krijgt dus lang plakjes) van ongeveer 3 mm. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Laat ze een minuut of 30 zo liggen. Dep dan de plakjes aubergine af met keukenpapier en bak de plakjes aubergine in het olie goudbruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant). Laat het uitlekken op keukenpapier. Als ze iets afgekoeld zijn dep je ze iets droger en beleg je ze met een reepje ham, wat mozzarella, geraspte oude kaas en een blaadje verse basilicum. Rol het goed op en steek het auberginerolletje vast met een coctailprikker (met satestokjes gaat het ook, alleen ietwat lastig in de oven) en leg het in de ovenschaal. Ga zo verder met alle andere aubergineplakjes. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kazen gesmolten zijn. Lekker met krieltjes in de schil. Wil je dit vegetarisch, dan gewoon het reepje ham vergeten.

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top