Tomatenquiche

Tomatenquiche

Tomatenquiche

Ingrediënten: bladerdeeg, 3 eieren, 1 sjalotje, basilicum, 250 ml crème fraiche, geraspte oude kaas, zout, peper, paneermeel, 250 cherrytomaten, peterselie,

Ontdooi 6 velletjes bladerdeeg. Maak een quichemengsel door 3 eieren te kloppen en er 1 fijngesneden sjalotje, een handvol fijngesneden basilicum, 250 ml crème fraiche, handje geraspte oude kaas, zout en peper. Klop dit goed door. Doe de bladerdeeg in een beboterde en bebloemde taartvorm. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Strooi er wat paneermeel over. Giet het quichemengsel in de taart en leg er nu 250 gram cherrytomaatjes in. (Tip: snij de cherrytomaatjes niet door midden, want je krijgt dan een beetje veel vocht in de taart. Wij hadden dat helaas wel gedaan, maar de taart is wel gelukt) Bestrooi het nog met wat geraspte oude kaas en wat fijngehakte peterselie en zet dit in de voorverwarmde oven (175 graden hetelucht) voor ongeveer 40 minuten. De taart is daarna klaar om aangesneden te worden. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Tomatenquiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top