Bloemkool en Broccoli met een Kaassaus

Bloemkool en Broccoli met een Kaassaus

Bloemkool en Broccoli met een Kaassaus

Bij de Albert Heijn heb je van die kleine bloemkooltjes en broccoli’s in de groentenschappen, deze zijn zeer handig voor dit gerecht.

Ingrediënten: broccoli, bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 theelepels mosterd, peper, 150 gram geraspte belegen kaas, ontbijtspek,

Kook de broccoli en bloemkool samen tot ze net aan gaar zijn (met een beetje zout toegevoegd aan het water). Maak een kaassaus door 50 gram boter te smelten en daaraan 50 gram bloem aan toevoegen en iets aanbakken. Als het een beetje is gebakken dan beetje bij beetje melk toevoegen tot je de gewenste dikte saus hebt. Je moet wel steeds goed roeren met een garde. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken en haal de saus dan van het vuur. Roer er 2 theelepels mosterd door en breng de saus op smaak met zout en peper. Roer er 150 gram geraspte belegen kaas door en laat de kaas smelten. Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in een ovenschaal en giet de kaassaus erover. Leg er wat plakjes ontbijtspek op en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet dit nog een minuut of vijf onder de hete grill. Serveer dit met bijvoorbeeld aardappelkroketjes. Eet smakelijk!

0
(175 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top