Marcaronischotel met Tomaten, Kaas en Spek

Marcaronischotel met Tomaten, Kaas en Spek

Marcaronischotel met Tomaten, Kaas en Spek

Ingrediënten: macaroni, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, paprikapoeder, 1 blik tomaatblokjes, 100 gram geraspte kaas, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano,

Kook de macaroni beetgaar. Maak een witte saus, smelt hiervoor 25 gram boter en als het gesmolten is dan doe je er 2 eetlepels bloem bij. Goed roeren, en kort bakken het mag niet bruin worden. Giet dan beetje bij beetje melk toe en blijf goed roeren. De hoeveelheid melk is afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Zo ongeveer 250 ml is hier voldoende. Als de saus klaar is roer je er naar smaak een beetje paprikapoeder door. Doe er 1 blikje tomaatblokjes door roer het goed door. Haal de saus van het vuur en doe er nog 100 gram geraspte kaas door. Laat dit smelten. Doe in een ovenschaal de afgegoten macaroni, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, oregano en de tomaten-kaassaus. Schep het goed door en strooi er nog geraspte kaas over. Zet het in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Je bent dan klaar om aan tafel te gaan. Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top