Banaan-Chocolade Brood

Banaan-Chocolade Brood

Banaan-Chocolade Brood

Lekker voor tussen de middag.

Ingrediënten: 340 gram witte broodmix, lauwwarm water, boter, 50 gram pure chocolade, 1 banaan,

Voor dit brood hebben we 340 gram witte broodmix aangemaakt volgens de aanwijzing op de verpakking. Met wat lauwwarm water en een klein beetje boter. Dit is een minuut of 10 gekneed met de deeghaken van de mixer op een lage stand. Als je een mooie deegbal hebt dan laat je hem rijzen afgedekt op een warme plaats voor ongeveer een minuut of 20. En dan weer opnieuw kneden… nu gewoon met je handen op een bebloemd oppervlak. Laat je zelf gaan en leef je uit op het deeg. Kneed nu voor een minuut of 10 tot je een elastisch deeg hebt en dan weer rijzen voor ongeveer 60 minuten op een warme plaats, afgedekt met een theedoek of plasticfolie. Daarna is het deeg explosief in volume toegenomen. Kneed nu door het deeg 50 gram gehakte pure chocolade en 1 geprakte banaan. Schep het deeg in een cakeblik en zet het in de voorverwarmde oven (200 graden hetelucht) voor ongeveer 30 minuten. Het brood zal nog verder rijzen in de oven tijdens het garen. Na de 30 minuten laat je het brood afkoelen en je kan er dan mooie sneetjes van snijden. Eet smakelijk!

0
(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top