Kersenroomtaart

Kersenroomtaart

Kersenroomtaart

Kersenroomtaart

Op zo’n extra zondag kom je weleens te gelijk op een idee, deze taart staat namelijk ook op tafel bij Mam, wat eten we vandaag? Het is een taart die je niet hoeft te bakken, voor de taartbodem heb je namelijk gewoon koekjes nodig.

Ingrediënten: 1 pak Lu Bastognekoeken, 125 gram boter, 4 gelatineblaadjes, 200 ml slagroom, 75 gram suiker, 1 vanillestokje, 250 ml zure room, kersenjam,

Breek een pak Lu Bastognekoeken, doe deze in een keukenmachine en samen met 125 gram koude boter maak je er een kruimelig deeg van. Doe dit in een ingevette taartvorm (waar je de bodem van los kan halen, een siliconenvorm is dus niet handig hierbij). Druk het deeg goed aan op de bodem en maak een mooi opstaand randje van ± 2 a 3 centimeter. Week alvast 4 gelatineblaadjes in ruim koud water. Dan verhit je 200 ml slagroom op laag vuur met 75 gram suiker en het merg uit 1 vanillestokje. Roer het goed zodat de suiker goed oplost. Laat dit een minuut of 15 op een laag vuurtje staan. Haal het van het vuur en knip de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de vanilleroom tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Laat het dan afkoelen (niet in de koelkast, maar zet je pan met de vanilleroom in een bak met koud water) tot de vanilleroom lobbig is. Roer 250 ml zure room (sour cream) door de vanilleroom. Doe dit mengsel nu op de taartbodem. Schep nu kersenjam op de taartvulling en roer het er heel voorzichtig door (pas op dat je de bodem niet raakt). Zet hem dan in de koelkast voor zeker 2 uur om op te stijven. Eet smakelijk!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

5 thoughts on “Kersenroomtaart

 1. Hoi,nou hij is hier alweer op hoor en wat was ie lekker.Mijn taartje was niet zo hoog als de jouwe maar dat komt omdat mijn taartblik eigenlijk te groot is.Maakt niets uit want we snijden dan gewoon extra brede punten haha.Ziet er overigens heerlijk uit hoor jouw taartje

 2. deze taart gaan we toch bakken op mijn verjaardag?????!!!!! m m m m m m m mm mm m m m m m m m mm m m m m m m mm m m m m m m m m m m mm m m m m m m m m m mm m m m m m m m m m m m m m m m m m

 3. Heb deze taart gisteren gebakken. Resultaat viel helaas tegen.
  Zal zelf wel iets verkeerd gedaan hebben ;).
  Hoeveel kersenjam doen jullie erin? In mijn taart zat naar mijn idee te veel. De twee stukken taart die ik over had, staan nu in de koelkast te drijven in kersensap :S.
  Ik heb 40 gram suiker gebruikt ipv 75, maar vond de taart nog steeds erg zoet…
  Misschien nog maar eens opnieuw met minder kersenjam en minder suiker. 🙂

  1. He jammer dat het niet gelukt is 🙁
   Wat het misschien is geweest is de gelatine? Of toch te weinig suiker waardoor het “natte” gedeelte van de taart net wat teveel was. Al die grammetjes luisteren erg nauw weet ik uit ervaring inmiddels (Bij mij werd een taartvulling opeens een toetje omdat het niet vast werd … 🙂 )

   Qua kersenjam heb ik geen idee meer hoeveel het was, zal een beetje op gevoel zijn, maar niet zo gek veel in ieder geval.

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top