Rijst met Kruidige Gehakt

Rijst met Kruidige Gehakt

Rijst met Kruidige Gehakt

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, 100 gram kipreepjes, 1 theelepel sambal, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel water, 2 eetlepel sojasaus, 2 theelepels maïzena,

Kook rijst zoals je gewend bent of zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui tot de ui een goudbruine kleur krijgt. Voeg dan 1 grof gesneden rode paprika en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Bak dit een minuut of 4 mee. Dan voeg je er 300 gram gehakt en 100 gram kipreepjes toe en dit bak je tot het gehakt bruin is. Doe er dan 1 theelepel sambal bij en 150 ml kippenbouillon, getrokken van 1 bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat het dan even op zacht vuur verder pruttelen. Maak ondertussen een glad maizenapapje van 2 theelepels maïzena met 1 eetlepel water en 2 eetlepels sojasaus. Roer dit door het gehakt-uimengsel en laat de saus licht binden. Het is dan klaar om geserveerd te worden! Op je bord doe je er als laatste nog naar smaak wat basilicumblaadjes bij. Eet smakelijk!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top