Ham-Kaas Kroketjes

Ham-Kaas Kroketjes

Ham-Kaas Kroketjes

Kaaskroketten in de herhaling, maar dan met ham erdoor.

Ingrediënten: 40 gram boterm 40 gram bloem, 350 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas, 50 gram ham, bloem, 1 ei, paneermeel,

Maak een dikke bechamelsaus door 40 gram boter te smelten. Voeg hieraantoe 40 gram bloem en bak dit kort mee. Voeg dan beetje bij beetje 350 ml bouillon toe tot je een dikke saus hebt. Haal de pan van het vuur en smelt er ongeveer 75 gram geraspte kaas en doe er 50 gram in hele kleine blokjes gesneden ham door. Laat de saus afkoelen in de pan en draai er daarna balletjes of rolletjes van. Leg dit op een bord en laat ze verder afkoelen in de koelkast zeker voor een 1/2 uur, liever nog meer. Haal dan alle balletjes door de bloem, dan door een geklutst ei en als laatste door de paneermeel. Leg ze weer voor zeker een half uur te rusten in de koelkast. Verwarm dan olie in een pan en bak de ham-kaas kroketjes bruin. Lekker bij een salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(96 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top